10 tipp a fényes, élettel teli hajért!

Hogyan lesz hajad gyönyörű fényes? A legfontosabb szabály, hogy használj hajtípusodnak megfelelő, professzionális sampont és kondicionálót. Ez az alfája és omegája mindennek! Ezen kívül vannak olyan termékek, amelyekkel extra fényt adhatsz hajadnak. Fedezd fel cikkünkben a Keune szakértők összes tippjét és legyen a Te hajad is selymes és fényes!

I. FÉNYES HAJ A MEGFELELŐ SAMPON ÉS BALZSAM HASZNÁLATÁVAL

A fénytelen haj az egyik leggyakoribb hajprobléma, melynek oka a legtöbb esetben rosszul megválasztott sampon-balzsam kombináció. Fontos, hogy a hajtípusodnak megfelelő sampont és kondicionálót használj. A sampon tulajdonképpen ragyogást ad hajadnak azáltal, hogy eltávolítja a szennyeződést és a felesleges faggyút. A kondicionáló pedig táplálja és hidratálja a hajat.

II. HASZNÁLJ HAJPAKOLÁST

Ne sajnáld az időt hajpakolásokra! Heti egy alkalommal kényeztesd hajadat gazdagon ápoló maszkokkal. 

III. MEGFELELŐ HAJMOSÁSI RUTIN

Találd meg a számodra leginkább megfelelő hajmosási rutint és gyakoriságot. A fejbőröd faggyút termel, így természetes védőréteget képezve a fej bőrén és a hajszálakon, viszont egy idő után zsíros hatást kelthet és elérkezhet a hajmosás ideje. Fontos tudnod viszont, hogy heti két alkalomnál többször nem érdemes hajat mosni, hiszen a túlzásba vitt hajmosással eltávolítod a már említett a védőréteget és vele együtt a haj természetes fényét is. (Valamint megvan a veszélye annak is, hogy túlirritálod a fejbőrt, ami így jobban fog zsírosodni.)

IV. BÁNJ HAJADDAL KEDVESEN!

ÉS leginkább NE dörzsöld a törölközővel! A nedves haj hihetetlenül sérülékeny, így a törölközővel csak itasd fel róla a vizet hajmosást követően, de semmiképpen se dörzsöld vele, hiszen úgy könnyedén megtörheted a hajvégeket, hajad fénytelenné válhat. Használj inkább mikroszálas, vagy pamut törölközőt!

V. SZEREZZ BE EGY JÓ HAJKEFÉT!

Sok múlik a hajkefén is! A haj szerkezetének és fényének megőrzése érdekében fontos a megfelelő kefe használata. Emlékeztető: a nedves haj sérülékenyebb! Ezért a nedves haj fésülésekor fontos, hogy egy jó minőségű bontókefét használj. Hetente egyszer távolítsd el az összes kihullott hajszálat a kefédből!

VI. HŐVÉDELEM!

Hajformázó eszközök nélkül el sem tudjuk képzelni az életünket, de ne feledkezzünk meg a hajunk védelméről! Ezek az eszközök komoly hőhatást fejtenek ki működésük közben, amivel szemben védekeznünk kell. Használj speciális hővédő termékeket minden hajszárítás, hajvasalás, vagy göndörítés előtt! Ezek a termékek jellemzően védőréteget hoznak létre a hajszálak felszínén, így védve őket a káros hőhatásoktól.

VII. LUMI COAT: A KEUNE RAGYOGÁS TITKA

A Lumi Coat a Keune egy új fejlesztése, amely gyönyörű fényes hajat biztosít. A spray hővel aktivált formulával rendelkezik. Fújd tiszta, nedves hajra, majd aktiváld a formulát a hajszárítóval. Az eredmény szuper fényes haj akár három hajmosásig!

VIII. VÉDD HAJADAT A NAP KÁROS SUGARAIVAL SZEMBEN!

Ha nyáron is szeretnéd megőrizni hajad ragyogó fényét, akkor mindenképpen óvd hajkoronádat a napfénytől! Használj UV fényvédelemmel ellátott készítményeket hajadra is! Gondolj csak bele: véded bőrödet a napsugárzástól, így fényvédőt használsz, ha kimész a napra. Miért ne tennéd ugyan ezt a hajaddal? A Keune Care Sun Shield olaj egy könnyű, de intenzív hatású olaj, ami megtartja a haj nedvességtartalmát és védelmet nyújt a nap káros sugarai ellen. Ez a termék mindig legyen a strandtáskádban!

IX. HASZNÁLJ OLAJ TARTALMÚ TERMÉKEKET!

Általánosságban elmondható, hogy az olajtartalmú termékek a legjobbak a haj fényesítésére. Szuper termékeket találsz például a maracuja, baobab és monoi olajokat tartalmazó Keune Satin Oil termékcsaládunkban, melyek csodálatosan puhává varázsolják hajadat, mindemellett ellenállhatatlan fényt is adnak. Az extra erős hatás érdekében adj néhány csepp Satin Oil Treatment-et a többi Satin Oil termékhez!

X. KERATINOS SZALON KEZELÉSEK

Már mindent kipróbáltál, de még mindig nem elég fényes a hajad? Ne ess pánikba! A szalonokban is vannak olyan kezelések, melyek újra fényessé tehetik a hajad. Ilyen például Keune Miracle Elixir kezelés, ami keratinnal varázsolja újra simává és puhává a súlyosan sérült hajat, valamint mélyen táplál.

Írj hozzászólást

Kosár