Milyen gyakran vágass hajat?

Milyen gyakran érdemes hajat vágatni? Általánosságban elmondható, hogy 4-12 hetente kell ellátogatnod fodrászodhoz hajvágás céljából, de ez persze függ a hajad hosszától és az igényeidtől is. Honnan tudhatod egyértelműen, hogy ideje bejelentkezned fodrászodhoz? Mutatjuk:

MIKOR MENJ FODRÁSZHOZ?

A legegyszerűbb válasz: akkor, amikor már problémát okoz a hajad formázása, nem tetszik, amit a tükörben látsz és azt veszed észre, hogy könnyen gubancolódik a hajad. A töredezett hajvégek is azt jelzik, hogy eljött a hajvágás ideje. A töredezett hajvégeket könnyedén felismerheted, csak figyeld meg közelebbről a hajszálak végét: ha a hajszálaid végén apró, fehér pontocskát látsz, vagy hajszálaid kettéválnak, akkor a hajad vége töredezik és érik egy hajvágás. 

Szeretnénk némi útmutatást adni, hogy milyen hajhosszall mikor érdemes fodrászhoz menned. Különös tekintettel a festett hajra, amit külön említünk:

  • Rövid haj vágása: 3-4 hetente
  • Közepes haj vágása: 4-6 hetente
  • Hosszú haj vágása: 12-14 hetente
  • Festett haj esetén lenövés frissítése: 4-6 hetente
  • Balayage frissítése: 8-12 hetente

MILYEN GYAKRAN VÁGASD A HAJADAT, HA ÉPP NÖVESZTENI SZERETNÉD?

Azt javasoljuk, hogy vágasd ritkábban a hajadat, ha meg szeretnéd növeszteni. Viszont fontos, hogy 3 havonta azért látogass el fodrászodhoz egy vágásra, mivel így lesznek egészségesek hajvégeid. A hajad nagyjából 1 cm-t nő havonta. Garantáljuk, hogy szép hosszú és egészséges hajkoronád lesz, ha három havonta felfrissíted a vágást.

Írj hozzászólást

Kosár