Milyen gyakran moss hajat?

Milyen gyakran érdemes hajatmosni? Az emberek átlagosan hetente kétszer mosnak hajat, mi viszont azt állítjuk, hogy a legjobb hajmosási rutin egyénenként változik, mindenkinél más. A hajmosás gyakorisága függ a hajtípusodtól és a hajad színétől is. Hajmosás során legalább egy sampont és egy kondicionálót használsz. A sampon elsősorban a haj tisztítására szolgál, míg a kondicionáló táplálja és hidratálja a hajat. Ezen kívül használhatsz hajpakolást heti egyszer, kiegészítő kezelésként. Az alapokat már ismerjük, most nézzünk pár hajmosási rutint!

MILYEN GYAKRAN MOSD MEG GÖNDÖR HAJADAT?

Göndör haj esetén azt tanácsoljuk, hogy hetente egyszer moss hajat speciális, göndör hajra való samponnal. Például a Keune Curl Control termékkel. Ezek a termékek “aktiválják” göndör fürtjeidet, és gyönyörű megjelenést biztosítanak göndör hajad számára. Tipp: hagyd a kondicionálót, vagy hajmaszkot a hajadban egy éjszakán át, majd reggel öblítsd ki. A göndör haj gyakran vízhiányos, ezzel a módszerrel pedig megbizonyosodhatsz a megfelelő hidratáltságról!

MILYEN GYAKRAN HASZNÁLJ HAMVASÍTÓ SAMPONT?

Szőke, vagy ősz haj esetén átlagosan hetente egyszer moss hajat normál kondicionáló samponnal és egyszer hamvasító samponnal, például a Keune Silver Saviour termékekkel. Ezeknek a termékeknek az az előnye, hogy táplálják a hajat miközben megőrzik annak szép, hamvas színét, anélkül, hogy a hajszín túl hideggé válna tőlük. Fontos viszont, hogy inkább kiegészítő kezelésként használj hamvasító termékeket, mivel túl gyakori használatuk pigment lerakódáshoz vezethet, ami elszínezheti a hajadat. További tanácsunk, hogy hamvasító sampont csak akkor kezdj el használni, ha elkezd kopni a hajad színe. Friss festés után ne használj ilyen terméket!

MILYEN GYAKRAN MOSS HAJAT, HA FÉRFI VAGY?

A férfiakra ugyanaz a gyakoriság vonatkozik, mint a nőkre. Átlagosan hetente kétszer moss hajat. Férfiaknak is tanácsos sampont és balzsamot használni minden mosásnál, viszont a férfiak számára előnyösebb, ha olyan kondicionálót használnak, ami a fejbőrt is ápolja, nem csak a hajat.

HOGYAN MOSS HAJAT RITKÁBBAN?

A túl gyakori hajmosás nem előnyös a fejbőr egészsége szempontjából, ugyanis túlzott faggyútermeléshez vezethet. Zsírosodik a hajad, emiatt gyakran mosod? Avagy mi volt előbb: a tyúk, vagy a tojás? Szerecsére van megoldás, könnyedén ritkíthatod a hajmosások számát egy kis odafigyeléssel. Most adunk pár tippet ezzel kapcsolatban:

  • Használj száraz sampont, melynek segítségével pár nappal kitolhatod a következő hajmosás időpontját, ugyanis felszívja a fejbőrről a felesleges faggyúmennyiséget.
  • Fogd össze a hajad a hajmosás előtti utolsó napon! Így kevésbé lesz látványos a zsíros hajtöved.
  • Langyos vízzel moss hajat! A langyos víz kevésbé stimulálja a fejbőr faggyútermelését, így az kevésbé fog zsírosodni.

Írj hozzászólást

Kosár