Nyári hajápolás a KEUNE-vel

A sós tenger, a klóros víz és az UV-sugárzás nem csak a bőrre van negatív hatással, de a hajnak sem tesz jót, főleg, ha az festett vagy szőkített. Az UV-sugarak szétroncsolják a hajszerkezetben található pigmenteket, emiatt pedig a haj fakó és durva tapintású lesz, valamint a hajkorona veszít a rugalmasságából és sokkal szárazabb lesz. Ezek miatt (is) a nyári időszak során fokozottan oda kell figyelni az ápolásra, hiszen a gyakori hajmosás és a fentebb említett tényezők nagyon megviselik a hajat. Most adunk pár tippet, hogy mire érdemes figyelned!

NYÁRI HAJÁPOLÓ SZABÁLYOK

Strandolás és fürdés, vagy úszás után érdemes kiöblíteni a hajat tiszta vízzel, ezáltal kellően megtisztul a fejbőr és a klórt is kissé lemossuk róla. A törölközőt csak gyengéden használjuk, itassuk fel a hajunkról a vizet. A legforróbb nyári napokon hanyagoljuk a hajsütővas és a hajszárító használatát. A meleg levegőn nemcsak a tincsek, de a fejbőr is könnyen megszárad, ezért nincs értelme ilyen eszközöket használni, ugyanis a göndörítő és egyenesítő eszközök csak roncsolják a hajszálakat, ezért inkább mellőzzük ezeket, vagy csak különleges alkalmakra vessük be. Nyáron a hajformázókból is érdemes kevesebbet használnod, főleg a hajtöveiden, mivel ezek ragacsos réteget képeznek a frizurán ha megizzadsz és az extra napsugárzás hatására akár kárt is tehetnek a hajadban. Persze a hajhosszra nyugodtan használj termékeket főleg, mivel UV-szűrőt is tartalmaz minden KEUNE Style hajformázónk, így megóvhatod hajhosszodat használatukkal.

HIDRATÁLÁS ÉS UV-VÉDELEM

A napsugarak okozta kiszáradás ellen nagy segítség lehet a hidratáló termékek alkalmazása, melyeket ajánlott minden második hajmosás során használni. Ilyen a KEUNE So Pure Restore nedvességhelyreállító hajápoló rendszer, amely mindamellett, hogy kiválóan hidratál, még vegán, valamint szulfát- és szilikonmentes is. Szintén kiváló választás a KEUNE Vital Nutrition termékcsaládja, amely igazi felüdülés a sérült, száraz hajnak: hidratál és védőréteget képez a hajszálakon, így még az UV-sugárzástól is óvja tincseidet. Ha festett hajadra keresel színvédő, UV-szűrős termékeket, akkor viszont a KEUNE Tinta Color lesz a Te termékcsaládod, amely Solamer UV-szűrővel, LP300 színstabilizátorral és selyemfehérjével óvja és táplálja a hajat.

Tovább táplálhatod hajadat különböző hajban hagyható krémek és olajok segítségével, hiszen ezek jó hatással vannak a nedvesség megőrzésére és visszapótlására. Arra azonban oda kell figyelni, hogy ezeket a termékeket csak a hajvégekre alkalmazzuk, különben a frizura elnehezül és zsírossá válik. Nyári bestseller a KEUNE Defrizz Serum, amely tökéletes választás száraz, szöszös hajvégekre, de érdemes próbára tenned a KEUNE Satin Oil intenzíven tápláló olaját, vagy a hajszálsimító technológiával ellátott KEUNE Lumi Coat termékeket, melyek hőre aktiválódó formulával hatékony védőréteget építenek hajszálaid köré.

Ha pedig extra sos hajápolásra van szükséged, akkor vesd be a KEUNE gazdagon tápláló hajpakolásait, amelyek azonnal javítják hajad állapotát. Mindezek mellett fontos, hogy igyunk sok vizet, hiszen a vízhiány könnyen meglátszik a hajszálakon; a belső hidratálás ugyanolyan fontos, mint a külső.

FÉNYVÉDELEM

Fontos gondoskodni a fényvédelemről is! Mint már említettük, minden KEUNE Style hajformázó termék UV-szűrőt tartalmaz, így hatékonyan óvják hajkoronádat a nap káros sugaraival szemben. Használatukkal nem kell lemondanod a strandon töltött időről és nyugodtan élvezheted a hosszú nyári napokat. Vízparton, sportoláshoz, tűző napon viszont ajánlott kalap, vagy sapka viselését.

NYÁRI FRIZURA

A nyár elején és a nyár végeztével is érdemes látogatást tenni a fodrásznál egy egészséges, frissítő hajvágásért. A hajvégek így könnyebben megtartják egészséges állapotukat és kevésbé szenvednek a káros hatások miatt. A haj megóvása érdekében viseljünk kalapot vagy kendőt, ezzel ráadásul csökkenthetjük a napszúrás lehetőségét.

Írj hozzászólást

Kosár