A 4 leggyakoribb fejbőr probléma

Viszket a fejbőröd, vagy korpásnak tűnik a hajad? Lehet, hogy fejbőr problémával állsz szemben. Tudományosan bizonyított, hogy szoros kapcsolat van a fejbőr egészsége és a haj minősége között. Az egészséges hajhoz elengedhetetlen az egészséges fejbőr. Most átnézzük a leggyakoribb fejbőr problémákat, és a Keune Lab szakértőivel arra keressük a választ, hogy mi okozhatja ezeket és hogyan lehet orvosolni őket.

Ebben a cikkben a következő fejbőr problémákra adunk tanácsokat:

I. KORPA

Nem vagy egyedül, ha korpásodást tapasztalsz! A világ lakosságának nagyjából felét érinti a hámló és gyakran viszkető fejbőr.

HOGYAN LETT KORPÁD?

A korpásodás a fejbőr egyensúlyának hiányaként írható le, amely az elhalt bőr túlzott termeléséhez vezet. Valójában az elhalt bőrdarabkák alkotják a korpásodásra jellemző fehér pelyheket. Mi okozza? Egy a fejbőrön természetesen előforduló gomba kóros elszaporodása okozza a jelenséget. Normál esetben az egészséges fejbőr legfelső rétege felel a korpásodás elleni védelemért, valamint meggátolja a gombák elszaporodását. Ez a védőréteg viszont csak egészséges fejbőr esetén van jelen, így a korpásodás rövid időn belül kialakulhat, ha megborul a fejbőr egyensúlya.

MI A MEGOLDÁS KORPÁS HAJRA?

A gombaellenes készítmények, valamint a fejbőr felső rétegét tápláló termékek hatékonyan kezelik a korpásodást. Ezenkívül fontos csökkenteni a viszkető érzést is.

Tipp a Keune Lab szakembereitől: A Derma Exfoliate sampon Piroctone olamint, más néven Octopiroxot tartalmaz. Ez a szerves vegyület az egyik leghatékonyabb korpásodás elleni formula a piacon. Szó szerint elpusztítja a korpáért felelős gombás fertőzést, tisztítja a fejbőrt, enyhíti a viszketést és megakadályozza a korpásodás kiújulását.

II. ZSÍROS FEJBŐR ÉS HAJ

Legyen szó normál, vagy túlzott olajtermelésről, a zsíros hajról általánosságban elmondható, hogy kellemetlen ragacsos tapintású, nehezen fésülhető és nem igazán tartja a formázást, gyorsan lelapul.

MIÉRT ZSÍROS A FEJBŐRÖD ÉS A HAJAD?

Természetéből adódóan a fejbőröd enyhén zsíros felületű. Ennek az az oka, hogy a faggyúmirigyek folyamatosan termelik a faggyút, ami szépen szétterül a fejbőrön. Ez a faggyúréteg könnyedén tovább terülhet a hajadon fésülködés, vagy alvás közben, de annak hatására is, hogy megérinted, vagy kézzel beletúrsz a hajadba. Alapvetően ez egy teljesen normális jelenség. Akkor van baj, ha a hajad túl gyorsan zsírosodik. Ennek több oka is lehet: kialakulhat például túl gyakori hajmosás következtében is. Ilyenkor túl gyakran tisztítod meg fejbőrödet a természetes úton termelődő olajoktól és a faggyútól, ami arra sarkallja, hogy még többet termeljen. Így alakul ki az ördögi kör, amikor tulajdonképpen a túl gyakori hajmosás okoz problémát, amikor a hajmosások gyakoriságának ritkítására van szükség. Erre ebből a cikkünkből kaphatsz tippeket.

MEGOLDÁS ZSÍROS HAJRA

Válassz olyan sampont, ami csökkenti a túlzott faggyútermelést. Egészséges fejbőr esetén a faggyúmennyiség a samponozás utáni második- harmadik napra éri el a normál szintet.

III. ÉRZÉKENY FEJBŐR

Csakúgy, mint a test többi részén, a fejbőrön is kialakulhat bizonyos típusú érzékenység. Érzékeny fejbőr esetén gyakran szembesül bőrpírral és irritációval, például viszketéssel. Az érzékenységnek többféle tünete lehet, melyek egyértelműen befolyásolják közérzetünket.

MIÉRT ÉRZÉKENY A  FEJBŐRÖD?

Számos oka lehet annak, hogy a fejbőröd túlságosan érzékennyé válik:

  • Valamely termékre adott allergiás reakció következtében
  • Vegyszeres kezelés miatt
  • Időjárási tényezők hatására
  • Helytelen fejbőr- és hajápolási rutin miatt.

MEGOLDÁS ÉRZÉKENY FEJBŐRRE

Használj olyan termékeket, amelyeket a fejbőr egyensúlyának helyreállítására fejlesztettek ki. A legtöbb ilyen termék gyógyítja és nyugtatja a gyulladt bőrt, valamint mélyen hidratálja azt.

IV. HAJHULLÁS ÉS ELVÉKONYODÓ HAJSZÁLAK

MIÉRT HULLIK A HAJAD?

A ritkuló haj, vagy hajhullás esetén időszakos és krónikus hajhullást különböztetünk meg. Utóbbit alig, vagy egyáltalán nem lehet helyreállítani. Ennek oka lehet a hormonháztartás nagymértékű megváltozása, vagy örökletes tényezők. Az időszakos hajhullás viszont gyógyítható, okai a következők lehetnek:

  • A hormonháztartás enyhe zavarai
  • Vitaminhiány
  • Anyagcsere zavara
  • Vegyi anyagok, vagy környezeti hatások okozta károsodás

MEGOLDÁS HAJHULLÁSRA


A hajhullás csökkentése a legtöbb esetben rendszeres kezelésekkel és sok odafigyeléssel valósítható meg. Ehhez használj a fejbőr természetes működését helyreállító termékeket!

Súlyos fejbőr problémák esetén azt tanácsoljuk, hogy fordulj orvoshoz!

Írj hozzászólást

Kosár