Neves elismerést kapott a KEUNE

A Royal Keune Haircosmetics egy kivételes, 100 éve családi tulajdonban lévő professzionális hajápoló márka, amely mindig törekszik arra, hogy pozitív és tartós hatást gyakoroljon az emberekre és a bolygóra. Filozófiánk alappillérét képezi a fenntarthatóság, melyet mindig szem előtt tartunk: a formulák megalkotásától a gyártásig, a szállítási- és logisztikai folyamatokon át egészen a csomagolásig. De mi a célunk? Szeretnénk, hogy a világ egy jobb hely legyen a jövő generáció számára. Ezért is hatalmas elismerés számunkra, hogy immáron hivatalos “B Corporation” minősítéssel rendelkezünk!

Mi a “B Corp” minősítés és hogyan zajlik a tanúsítási folyamat?

A B Corp minősítést olyan vállalatok kapják, amelyek megfelelnek a minősítéshez szükséges kiemelkedően magas társadalmi és környezetvédelmi normáknak, valamint eleget tesznek egyéb elszámoltathatósági és átláthatósági szempontoknak. A tanúsítási folyamat során a Keune minden területen kiemelkedő pontszámokkal végzett, ideértve a vállalat munkavállalókra, közösségekre és végfelhasználókra gyakorolt hatását, valamint a fenntarthatósági szempontrendszert. Nézzük meg a vizsgált területeket:

• A „Környezettudatosság” kategóriában a márka kiemelkedő eredményeket ért el a napelemek használata, az elektromos vállalati autók és a károsanyag-kibocsátás kompenzációja miatt.

• Szoros kapcsolatat ápolunk beszállítóinkkal melynek hatékonyságát alátámasztja az „Ellátásilánc Menedzsment” kategóriában elért magas pontszám. Családi vállalkozásként az összetartozás érzése megkerülhetetlen számunkra, ennek szellemében kezeljük partnereinket és munkavállalóinkat egyaránt.

• Ha a „Csomagolás és felhasznált anyagok” kategória eredményeire tekintünk, akkor a Keune ismét remek eredményekkel zárt a fenntartható és megbízható forrásból származó pálmaolaj, valamint a tanúsított, újrahasznosított papír és karton csomagolásoknak köszönhetően.

• A Keune márka mindig is híres volt az embereket és a közösség erejét igazán nagyra értékelő hozzáállásáról, így „A munkavállalók egészsége, jóléte és biztonsága” kategóriában sem okozott meglepetést a kiemelkedő pontszám.

Ez csak a kezdet!

A B Corp minősítésnél ugyanis nem állunk meg! Épp ellenkezőleg: egyre ambiciózusabb célokkal állunk elő egy szebb jövő érdekében. 2030-ra szeretnénk teljes mértékben újrahasznosítható csomagolásokat használni. Ennek érdekében aktívan dolgozunk a legfenntarthatóbb alapanyagok felkutatásán és a leginkább környezetbarát csomagolások kifejlesztésén. Ezzel párhuzamosan pedig gyáregységeink ökológiai lábnyomát is minimalizáljuk, valamint folyamatosan fejlesztjük munkavállalóink, közösségeink jólétét és juttatásait.

“Hajszálról- hajszálra építünk egy jobb jövőt”

Eelco Keune, vezérigazgatónktól idézünk: „Hiszünk abban, most minden döntésünk és lépésünk egy szebb, fenntarthatóbb jövőkép szolgálatában áll, abban, hogy valódi hatással lehetünk a világra, melyben élünk. Családi vállalkozásként már több mint 100 éve tisztában vagyunk a társadalomban betöltött szerepünkkel és a legnagyobb alázattal fordulunk munkavállalóink és vásárlóink felé. Immáron 3 generáció óta. Hatalmas felelősség ez, melyet nagyon komolyan veszünk. A B Corp minősítés nem más, mint elkötelezettségünk elismerése, visszaigazolása, amelyért nagyon hálásak vagyunk. Minden nap azon dolgozunk, hogy a vállalatot, a Keune márka örökségét teljes fényében adhassuk át a jövő generációnak, miközben megőrizzük bolygónk épségét.”

Írj hozzászólást

Kosár