Mik azok a szulfátok?

Sokféle információ kering a szulfátokról, ezt-azt már biztosan Te is hallottál róluk. Most tisztázunk mindent a Keune Lab szakértőivel!

MIK IS  PONTOSAN A SZULFÁTOK?

A szulfátok a kozmetikai világban gyakran használt összetevők. Például szulfátokat találhatsz az arctisztítókban, tusfürdőkben, fogkrémekben és samponokban is. Tisztító hatást fejtenek ki, a termékek habzását biztosítják. Miért fontos a hab? Azért, hogy a terméket jól el tudd oszlatni egy felületen, például az arcodon, vagy a hajon.

A legismertebb szulfátok:

  • SLES= Sodium Laureth Sulfate
  • SLS= Sodium Lauryl Sulfate

MIT TESZNEK A SZULFÁTOK A HAJADDAL?

Amellett, hogy a samponod szépen habzik tőlük, a samponban lévő szulfátok gondoskodnak a haj és a fejbőr tisztításáról. Eltávolítják a fejbőrről a felesleges faggyút és a hajszálakról a különböző hajápoló- és hajformázó termékekből kialakuló lerakódásokat. Ez tiszta és frissítő érzést eredményez.

A SZULFÁTOK KÁROSAK A HAJRA?

Bár a szulfátoknak nincs túl jó híre – mivel azzal vádolják őket, hogy irritációt és bőr szárazságot okoznak- az igazság az, hogy évek óta, biztonságosan használják őket a gyártó cégek méghozzá rendkívül széles körben. A szulfátok NEM károsak a hajra, amíg helyesen használják őket a sampon formulájában. A kulcs az, hogy megfelelő koncentrációban használjuk őket, illetve kombináljuk őket kondicionáló összetevőkkel, hogy biztosítsuk a tisztítás hatékonyságát anélkül, hogy a fejbőr egészséges állapotát veszélyeztetnénk.

Jó, ha tudod, hogy a professzionális hajápoló termékekben a szulfátok koncentrációja jellemzően nem haladja meg a 15%-ot, és az esetleges „száraz” érzést hidratáló összetevőkkel hozza egyensúlyba. Jó példa erre a Keune Care Derma (a Derma Sensitive kivételével) termékcsalád, amely szulfát alapú és mégis bőrgyógyászatilag tesztelt és jóváhagyott.

Írj hozzászólást

Kosár